Wednesday, 16 November 2011

Talian Hayat dariNya??

Keyakinan Akan dtgnya Bantuan Allah dlm diri ada rasa IKLAS DAN rasa Taubat yg amat sungguh2...

*rujuk (At-Taubah:112)

Atta’ibun senantiasa memperbaharui taubat, kerana setiap bani Adam pasti melakukan kesalahan, dan sebaik-baik orang yanang berbuat salah adalah orang yang segera beristighfar & bertaubat.

~ Al’abidun senantiasa mengabdi kepada Allah swt. Duhai, sejauh mana kita mengabdikan diri kepada-Nya ? Hanya di saat gembira saja, di kala sedih, atau di setiap situasi dan waktu lain pula?tepuk dada tanyalah iman.

~ Alhamidun setkan hati untuk sentiasa senang ketika Allah swt memanggil & menyeru dgn perintah & larangan. Segeralah menuju Allah swt dgn bersyukur & suka cita.

~Assa’ihun hendaknya senantiasa siap siaga untuk berjihad menegakkan keadilan, menyemai kebahagiaan dan menebar rasa aman di tengah-2 masyarakat. Tak lupa berjihad mengendalikan hawa nafsu dgn bermujahadah.

Arraki’un Assajidun "Ya Allah, jadikan kami termasuk org2 yg senantiasa ruku’ & sujud secara berjama’ah. Ya Allah, jangan halangi kami utk itu kerana sakit / malas.."

Al Aamiruna bil ma’ruf wannahuna ’anil munkar menegakkan yang baik & melarang yg buruk. Duhai indahnya ke 2 hal ini jika dilaksanakan dengan seimbang.=)

~  Alhafidhuna lihududillah menjaga dan menerapkan hukum-2 Allah swt, kerana tiada satu pun hukum dan perintah Allah swt yang tidak layak diterapkan dan dijalankan malahan membawa manfaat & jauh dari mudharat.


jika di atas dijalankan dengan baik, maka layaklah kita mendapat khabar gembira dari Allah swt ”wabasy syiril mukminin"

Sungguh, ketika rasa takut lenyap dari hati, tatkala rasa sedih menghilang dari jiwa, ketika itu kita merasakan ma’iyyatullah (bersama Allah swt) & kerananya kita akan mendapatkan pertolongan & kemenangan dari-Nya.
yakinlah pada janjiNyA..^^
"..sesungguhnya pertolongan Allah adalah sgt dekat"

No comments:

Post a Comment